Ørred timarind

 Ingredienser:

3 stk. sejfiletter

ca. 250 – 300g.

(fra fiskehandleren

evt. frosne)

2 porrer

2 skalotteløg

5-6 fed hvidløg

5-6 sherry-tomater

½ liter madlavningsfløde

eller kokosmælk

2 limefrugter

chili

salt og peber

kokossmør/rapsolie

3 plader butterdej

 

 Løg, porrer og hvidløg finthakkes og svitses i olien uden at tage farve og chilien tilsættes efter smag. Fisken skæres i 4-5 cm. stykker. De svitsede grøntsager lægges i et ovnfast fad/alubakke. Fisken lægges oven på, drysses med salt, peber og de skrællede og skivede limefrugter lægges over. Fløden/kokosmælken hældes over og butterdejspladerne lægges øverst.

Fadet sættes i en forvarmet ovn på 200 grader i 25 minutter og slutter af med 5 minutters grill.

Retten serveres rygende varm med lune baguette og naanbrød. 

ørred i timarind