Rugbrød luxus

Ingredienser:

15 g. gær

6½ dl. maltøl (2 maltøl)

2 spskf. olivenolie

2 spskf. øko maltsirup

3 spskf. ymerdrys m/ mørk farin

2 tskf. salt

1 spskf. sikorie

300 g. økologisk groft rugmel

150 g. højprotein-hvedemel

100 g. rugkerner

100 g. biodynamisk rugflager

100 g. solsikkekerner

 

 En maltøl (33 cl.) lunes i en gryde. 50 g. af de skårne rugkerner, 50 g. af solsikkekernerne og 50 g. af hørfrøene opblødes sammen med gæren heri.

2 tsk. salt tilsættes de øvrige tørre ingredienser, som blandes grundigt inden den lune væske langsomt tilsættes under omrøring. Den anden maltøl tilsættes efter behov. Dejen skal være let luftig. Der røres i mindst 15 minutter.

En form smøres og dejen hældes i og glattes på overfladen, drysses med sesamfrø og stilles til hævning (tildækket et opvredet viskestykke eller film) i køleskabet i mindst 12 timer.

Bages i en forvarmet ovn på 200 grader en time. Derefter tages det ud og afkøler på en rist. Jeg foreslår afkøling i ovn til dagen efter.

Tips: rugbrødet kan med fordel tilsættes 2 spsk. grovvalset havregryn, som også drysses på overfladen og stænkes med olivenolie.   

GIF