Ingredienser:
15 g. gær
6½ dl. maltøl (2 maltøl)
2 spskf. olivenolie
2 spskf. øko maltsirup
3 spskf. ymerdrys m/ mørk farin
2 tskf. salt
1 spskf. sikorie
300 g. økologisk groft rugmel
150 g. højprotein-hvedemel
100 g. rugkerner
100 g. biodynamisk rugflager
100 g. solsikkekerner
|
|
En maltøl (33 cl.) lunes i en gryde. 50 g. af de skårne rugkerner, 50 g. af solsikkekernerne og 50 g. af hørfrøene opblødes sammen med gæren heri.
2 tsk. salt tilsættes de øvrige tørre ingredienser, som blandes grundigt inden den lune væske langsomt tilsættes under omrøring. Den anden maltøl tilsættes efter behov. Dejen skal være let luftig. Der røres i mindst 15 minutter.
En form smøres og dejen hældes i og glattes på overfladen, drysses med sesamfrø og stilles til hævning (tildækket et opvredet viskestykke eller film) i køleskabet i mindst 12 timer.
Bages i en forvarmet ovn på 200 grader en time. Derefter tages det ud og afkøler på en rist. Jeg foreslår afkøling i ovn til dagen efter.
Tips: rugbrødet kan med fordel tilsættes 2 spsk. grovvalset havregryn, som også drysses på overfladen og stænkes med olivenolie.
GIF
|